Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

13/05/2013

I Cursa dels Cingles de Bertí

Els tres primers, I Cursa dels Cingles de Bertí, Riells del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
La Mitja Marató del Cingles de Bertí és una iniciativa que neix de diferents col·lectius de Riells del Fai i de la UEC de la Vall del Tenes amb l'objectiu d'organitzar una cursa de muntanya que mostri els espectaculars paisatges que formen els Cingles de Bertí i així donar a conèixer aquest esplèndid racó del Vallès Oriental.

Des del pintoresc poble de Riells, passant pel emblemàtic monestir de Sant Miquel del Fai i el seu impressionant salt d'aigua del riu Tenes, recorre part del GR®5 i la seva aèria balconada d'espectaculars vistes que s'alça sobre el poble de Riells.

S'ha intentat crear un recorregut 100% muntanya així que, tret d'un parell d'inevitables kilòmetres de pista al principi i al final de la cursa, la resta transcorre per corriols que travessen frondosos boscos i s'enfilen i descendeixen per tècnics pedregars.

Es tracta d'una cursa de muntanya en la que pràcticament no trepitja asfalt i que té com a punt més elevat els 896 metres prop del Puigfred. Passat aquest punt i resseguint part del PR C-33 i del GR®5 es troba la Taula, excel.lent mirador del Montseny i la Vall del Congost i seguidament s'arriba al Santuari de Puiggraciós.

Ara ja només queda l'últim esforç abans de la baixada al poble, el que sens dubte serà la pujada més dura de la cursa que porta al cim amb el mateix nom que el santuari, el cim de Puiggraciós.

Ha estat un recorregut que no s'oblida per la seva duresa però també pel seu encant.

El primer que va arribar a la meta va ser Marc Solé Ametller (1:47:23). En la categoria femenina, va ser Montserrat Martínez Guerrero (02:07:24, 26a en la general). Pel que fa als guanyadors de la Vall del Tenes van ser Albert Soley Castells (1:55:08, 4t en la general) i Neus Estrany Riera (2:45:19, 178a en la general). D'altra banda, només dos participants dels 277 que van prendre la sortida van haver d'abandonar per problemes musculars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot