Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

09/11/2009

Sant Vicenç de Riells

Figuera, Església de Sant Vicenç, Riells del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
Ja documentada al 971 com a basilica Sancti Vicencii, al 1045 és cedida pel Bisbe de Barcelona al monestir de Sant Miquel del Fai i al segle XVI, la poca població existent fa que se la vinculi amb Sant Pere de Bigues. Per un assumpte relatiu a Sant Miquel del Fai, que forma part de la parròquia de Riells, des de l'any 1957 pertany al bisbat de Vic. és consagrada a Sant Vicenç.
 
L'actual edifici data del 1618 i va ser ampliat durant el segle XVIII. El municipi de Bigues i Riells, doncs, degut a aquesta peculiaritat, pertany a dos bisbats diferents, ja que la parròquia de Bigues forma part del bisbat de Terrassa després de la darrera reordenació diocesal.

De l'edifici original romànic només resta el mur nord-oest, que es troba sota el campanar, de torre, que es troba construït sobre l'antiga espadanya. Aquest campanar és rectangular fins al segon pis, on després pres forma ortogonal de cantons desiguals. L'alçada aproximada és de 25 metres, amb una base que mesura, aproximadament, 5'5 metres  de llarg i 3'5 metres d'ample. Els gruix de les parets és desigual, però oscil·la al voltant dels 90 centímetres.

Com a curiositat cal destacar que a la coberta del campanar hi ha arrelada una figuera, que sembla que ja existia a mitjans del segle XIX, segons una tradició oral que ha passat de pares a fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot