Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

12/04/2018

Els salts del Bertí es manifesten

Les intenses pluges recollides durant la nit del dimarts 10 al dimecres 11 d'abril de 2018 va provocar que els cursos d'aigua dels Cingles de Bertí que habitualment estan secs o quasibé secs es mostressin en tot el seu esplendor durant bona part del dimecres. Aquestes pluges van recollir quantitats de l'ordre d'uns 60 litres per metre quadrat a la part superior de la cinglera.

El Congost i el Tenes van incrementar notablement el seu cabal. El Congost, per exemple, va superar el llindar d'alerta, segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua, arribant a portar 76 metres cúbics per segon. En alguns punts, com a Figaró, ha fregat el llindar màxim.

Estrictament en l'àmbit dels Cingles de Bertí, els salts d'aigua de Sant Miquel del Fai, tant el del Tenes com el del Rossinyol, saltaven generosament, fent bones les descripcions com les del marquès de Laborde, a principis del segle XIX, quan afirmava que és "un dels més bells espectacles que hom pugui veure" o la de Francisco de Zamora, encara abans, al segle XVIII, quan deia que "cuando vienen grandes avenidas es cosa soberbia". El saltant de Roca Gironella, riu Rossinyol amunt, el salt de la Llòbrega, a Vallderròs, i, fins i tot, el del Torrent del Gat Menjat, entre d'altres per la conca del Tenes, o el Torrent del Bosc Negre, el de la Guillotera o el de Valldeneu a la conca del Congost, també van manifestar-se per algunes hores, mostrant així la important quantitat de pluja caiguda a l'altiplà de Bertí i convertint l'entorn en un petit paradís per als amants de la natura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot