Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

04/04/2017

La Diputació elaborarà un pla per millorar Sant Miquel del Fai

Casa prioral, Priorat de Sant Miquel del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
A finals del mes de gener d'aquest any, una delegació de la Diputació i del Consell Comarcal del Vallès Oriental van visitar Sant Miquel del Fai per comprovar sobre el terreny els punts en què s'haurà d'intervenir. Hi havia personal del departament de Patrimoni de la Diputació; el president del Consell Comarcal i alcalde de Vallromanes, David Ricart; la vicepresidenta quarta de la Diputació i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i els alcaldes dels dos municipis en el terme dels quals es situa l'espai, Anna Guixà, de Sant Quirze Safaja, i Joan Galiano, de Bigues i Riells.

Segons sembla, la Diputació preveu que caldrà fer obres de millora en la xarxa elèctrica i altres actuacions per eliminar barreres arquitectòniques, millorar l'accessibilitat i augmentar la seguretat. La Diputació també treballa en la redacció d'un pla de gestió quan l'espai passi de manera efectiva a la seva propietat. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, no ha concretat aquesta setmana un calendari per fer efectiva la compra, però ha reiterat el compromís per fer-la. “Les converses estan molt avançades. Estem acabant els serrells de l'acord i hi estem molt interessats perquè suposarà posar en valor el paisatge i el patrimoni”.

La Diputació va anunciar a finals de juny del 2014 un acord per la compra de Sant Miquel amb l'entitat financera Bankinter, titular de l'operació hipotecària sobre la finca. El preu acordat és d'1,1 milions d'euros i inclou el monestir gòtic del segle XV i tot el seu entorn i una finca d'unes 70 hectàrees de bosc. La intenció és que la gestió la faci el Consell Comarcal, que la podria cedir a una empresa concessionària.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot