Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

19/10/2016

Un llibre d'excursions presenta 29 rutes pels Cingles de Bertí

Els Cingles de Bertí, que separen l'altiplà del Moianès de la depressió del Vallès, són el focus del llibre d'excursions que s'ha publicat aquest estiu de la mà de Ramon Tell i Ferran Zurdo. Pels Cingles de Bertí i de Gallifa, publicat per l'editorial tarragonina Cossetània Edicions, proposa 29 rutes que parteixen de Sant Quirze Safaja i que passen per Sant Miquel del Fai, Sant Feliu de Codines, Gallifa, Castellterçol i Castellcir, entre d'altres.

Cada ruta inclou una descripció amb dades curioses i històriques, un apartat d'informació tècnica, amb el llistat dels passos a seguir, la distància total, el nivell de dificultat i l'ascens acumulat. Destaca la precisió del temps aproximat que acompanya cada ruta. Per exemple, l'itinerari que va de Sant Quirze a Sant Feliu hauria de durar 4 hores i 49 minuts, i es tenen en compte els minuts que pot comportar aturar-se a contemplar algun racó emblemàtic del camí.

A més, hi ha l'explicació detallada de l'itinerari i un mapa amb una línia que marca el trajecte a seguir. Finalment, una fotografia il·lustra un element clau de cada excursió, com l'església de Sant Feliu o un tros de la paret del castell de Montbui.

“És una perfecta guia excursionista d'uns indrets no gaire allunyats de les grans aglomeracions de Barcelona i la seva àrea metropolitana”, assenyala l'historiador Antoni Pladevall, autor del pròleg del llibre i rector de la parròquia de Sant Quirze Safaja. Les excursions es poden fer en qualsevol moment de l'any, però es recomana escollir els dies més llargs de la primavera, sobretot si les rutes passen per certs punts de Sant Miquel del Fai, Sant Feliu i Gallifa, on es presenta un grau més elevat de dificultat i desnivell.

Tot i que els autors del llibre no són del Vallès Oriental ni del Moianès, han passat tota la seva vida caminant per les muntanyes de la comarca. Tenen més de 70 anys i ja des de petits els agradava passar temps enmig de la natura. “No sabria triar una ruta com a preferida, cada sortida té la seva cosa i totes formen un conjunt”, apunta Tell, que explica que feia temps que tenien la idea de fer un llibre d'excursions però que no va ser fins fa quatre anys que van començar a treballar-hi de veritat. “Vam estar quatre anys caminant, fent totes les sortides que hi ha al nostre llibre”.

Tell espera que les vendes del llibre publicat al juny vagin bé i ja pensa en la publicació d'una segona part. Cada exemplar val 16,90 euros. Té 240 pàgines i un centenar de fotografies. “El més gros del segon llibre ja ho tenim pràcticament escrit, però ara hem d'esperar a veure com evolucionen els números amb el primer”, comenta l'autor. La segona part se centrarà en la banda oriental dels Cingles. “Parlarem des del Figaró fins a Aiguafreda i Centelles, passant per Riells del Fai i seguint el riu Congost”.

Com a president del Grup Excursionista de Bigues i Riells que sóc a l'hora de publicar aquest escrit, destacar i, sobretot, agrair, la referència que en el llibre hi ha -pàgina 229- respecte la nostra entitat.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot