Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

12/11/2015

Sant Feliu ha d'indemnitzar Sant Quirze per l'augment de preu de l'aigua de Llobateres

Molí de Llobateres, Sant Quirze Safaja (el Moianès, Catalunya)
Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a Sant Quirze en el litigi que mantenen els dos ajuntaments veïns des de l'any 2011, quan Sant Feliu va modificar l'ordenança que regula el preu de l'aigua i va decidir cobrar el metre cúbic a 0,46 euros, enfront dels 0,18 que pagava fins llavors Sant Quirze.

El conflicte arrenca de l'any 2002, quan els dos ajuntaments van firmar un conveni pel qual Sant Feliu subministraria fins a 120 metres cúbics d'aigua diaris a Sant Quirze del pou de Llobateres, que, tot i que està en terme municipal de Sant Quirze, és propietat de l'Ajuntament de Sant Feliu. Segons el conveni, Sant Quirze, que només fa servir l'aigua de Llobateres quan no en té prou amb la resta de fonts, pagaria 0,18 euros per metre cúbic i 0,27 si se superava la quantitat diària acordada. L'any 2010, l'Ajuntament de Sant Feliu va modificar l'ordenança fiscal que regula el preu de l'aigua per a l'any següent i el va aplicar també a l'aigua que subministrava a Sant Quirze. Aquest ajuntament va reclamar a Sant Feliu que no li apliqués la nova ordenança i, davant la negativa, va presentar un recurs contenciós administratiu. El Jutjat del Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona va dictar una sentència favorable a Sant Feliu l'any 2012. Sant Quirze va recórrer i ara el TSJC li ha donat la raó.

El TSJC determina que l'Ajuntament de Sant Feliu té la competència per regular amb una ordenança la taxa d'aigua, però que aquesta no es pot aplicar a l'aigua que subministra a Sant Quirze. En un dels fonaments de dret, la resolució del TSJC diu: “Les seves determinacions no són aplicables al subministrament d'aigua que fa a l'Ajuntament de Sant Quirze per tal que aquest, al seu torn, doni aquest mateix servei públic a la seva població i mentre el conveni subscrit l'any 2002 no es deixi sense efecte, ja sigui amb la seva denúncia, resolució o revisió d'ofici, en la facturació de l'aigua subministrada a aquella corporació local haurà d'aplicar el que hi ha pactat en el mateix [conveni]”.

L'alcalde de Sant Feliu, l'independent Pere Pladevall, ha reaccionat a la sentència i ha anunciat que l'Ajuntament denunciarà el conveni per deixar de donar aigua a Sant Quirze. En declaracions a EL 9 NOU recorda, a més, que el conveni el va firmar l'anterior alcalde, Francesc Pineda, i que no es preveia augmentar “ni tal sols l'IPC”. Pladevall discrepa obertament de la decisió judicial. “A mi això em sembla injust, i com que em sembla injust ja els he dit que resoldrem el conveni. Resoldre vol dir aplicar un dels punts on diu que si un dels dos vol deixar sense efecte el conveni ha d'avisar l'altra part amb sis mesos d'antelació. No m'interessa no poder pujar els preus mai, ja que ara ja no pagarien ni tan sols el cost de l'aigua que els servim”. Insisteix que si Sant Quirze no contesta en sis mesos “es quedarà sense l'aigua de Llobateres” i que el nou conveni ha d'incloure l'augment de l'IPC. “Si contesten i volen renegociar, sols cal acceptar que el preu de l'aigua no pujarà mai, però que tampoc baixarà. És a dir, que s'actualitzarà anualment a l'IPC”.

L'alcaldessa de Sant Quirze, Anna Guixà (CiU), afirma que no sap quina quantitat els haurà de tornar Sant Feliu perquè els tècnics estan estudiant què han pagat de més. Assegura que no vol iniciar una guerra de l'aigua amb l'Ajuntament veí, però sobre la resolució del conveni llança un advertiment: “El pou de Llobateres està en terme de Sant Quirze i no ens poden deixar sense aigua. No és tan fàcil com això. Ens ho estem estudiant però volem resoldre la situació amb diàleg”.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot