Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

01/08/2015

"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" se'n va de Festa Major

Presentació d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a l'Abella (Sant Martí de Centelles, Osona, Catalunya)
El divendres dia 24 de juliol de dos quarts de vuit del vespre es va presentar "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a la nova sala polivalent de l'Abella, inaugurada al març del present any i situada just al costat de la seu de l'ajuntament de Sant Martí de Centelles, un dels cinc que ha col·laborat en l'edició del llibre.

Aquesta presentació ha estat doblement especial. Aquests motius passen per haver estat la primera presentació del llibre que ha tingut lloc en territori de la comarca d'Osona i, també, per formar part de la Festa Major de Sant Jaume, que és la festa major del poble de l'Abella, el cap del municipi.

Un cel amenaçador és el que ens va rebre a la nostra arribada a l'Abella, una amenaça que ja s'havia executat, doncs els carrers estaven molls. Durant una estona també va haver-hi l'amenaça de l'absència de públic a la presentació, però finalment va haver-hi una assistència força bona. L'alcalde, el senyor Josep Antoni Grau i Aregall, va ser l'encarregat d'obrir la presentació, amb un parlament en el que va centrar-se en la gestió de l'entorn natural dels Cingles des d'una doble vessant, la d'alcalde i la de propietari de terrenys amb recursos naturals, una gestió que hauria de servir per, sobretot, millorar la qualitat dels boscos que poblen no només els Cingles i, per tant, la millora del paisatge i dels recursos que el territori podria oferir. Tot seguit em va tocar el torn a mi, l'autor del llibre i qui escriu aquestes línies, on vaig tornar a fer la ja clàssica relectura del llibre en clau temporal que va iniciar el dia de la presentació inaugural en Lluís Galobart enllaçant-la amb tot el treball que s'ha hagut de dur a terme durant la gestació del mateix. L'acte va cloure amb l'entrega d'uns petits detalls per part del senyor alcalde, com són unes tasses de cafè amb l'escut de Sant Martí de Centelles i el llibre "Història i arqueologia del Castell de Sant Martí o dels Centelles", que recull els resultats de la recerca històrica i arqueològica realitzada al castell de Sant Martí entre els anys 2006 i 2011 i del que un dels autors n'és en Jaume Oliver i Bruy, actual tècnic de cultura de l'ajuntament de Sant Martí i amb qui hem tractat durant aquest temps que ha durat el projecte d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera", petits detalls que, per inesperats, em van fer molta il·lusió i que agraeixo enormement.

Cal dir que l'ajuntament de Sant Martí de Centelles es va mostrar predisposat des del primer moment a col·laborar amb el projecte i és dels que més facilitats m'ha posat des de bon començament, molt remarcable pel fet de ser forà i un autèntic desconegut en el poble, cosa que vaig agrair públicament a la presentació.

A la foto que acompanya aquesta petita crònica, un servidor es troba acompanyat per en Jaume Oliver, tècnic de cultura de l'ajuntament de Sant Martí de Centelles, i per en Joan Antoni Grau, l'alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot