Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

02/07/2015

La Garriga camina amb "El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

Presentació "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a la Garriga
El divendres dia 19 de juny es va presentar a la masia de can Queló de la Garriga, l'actual seu del Centre Excursionista Garriguenc, "El Bertí. Flaixos d'una cinglera".

L'acte va començar amb una entusiasta presentació feta per en Josep Castells i Gironès, membre del Centre Excursionista Garriguenc i també del patronat de la Fundació Maurí, que, juntament amb l'ajuntament de la Garriga, han col·laborat en l'edició del llibre. En el seu parlament, el senyor Castells va resumir la tirada que tenen Puiggraciós i els Cingles de Bertí per a la gent de la Garriga i va afirmar que el material que forma part del llibre, "aplegat en mil i una excursions i moltes hores de pacient observació", "fa divulgació per mostrar i compartir els aspectes més destacats i alhora desvetllar la curiositat pels temes més diversos: la geografia, els pobles, el relleu, la geologia, la flora i fauna, el patrimoni, les llegendes i racons, i sobretot el llegat històric de les generacions que ens han precedit".

També va fer esment d'una recent visita a la Garriga d'una de les persones que més han col·laborat en el llibre. "Mossèn Pladevall, que fa 3 setmanes el vam tenir a la Garriga, a la Fundació Maurí, en les Jornades Culturals d'homenatge i reconeixement a Joan Hernández i Oliveres, un estudiós i activista cultural garriguenc ja desaparegut. En aquelles Jornades es van tractar les diverses temàtiques que més havien apassionat a en Joan. Mossèn Pladevall va parlar-nos de Bertí, i ja va esmentar el llibre que avui presentem, del qual n'ha fet el pròleg, com un llibre de referència, que no ens podíem perdre, si teníem interès per Bertí".

La ja tradicional passada d'una selecció d'imatges que formen part del llibre, en lloc d'acompanyar la presentació, com s'havia fet pràcticament sempre fins ara, es va convertir en un punt més de la presentació, comentant alguns aspectes del mateix procés del llibre. Aquest ha estat un aspecte important, ja que de cara a la setmana vinent calia preparar un recull d'imatges molt més ampli, de cara al cicle de Diapositives a la Fresca que organitza anualment la UEC de la Vall del Tenes a Lliçà d'Amunt, en la que s'engloba la presentació del llibre en aquesta altra població vallesana.

Finalment, l'acte va concloure amb un senzill però reconfortant refrigeri.

No voldria acabar sense abans agrair de tot cor als als assistents l'haver fet cap a la presentació, tenint en consideració que hi havia la competència de la presentació d'un altre llibre a la Biblioteca Núria Albó i d'un concert a l'església parroquial, tot a la mateixa hora.

A la foto, en Marcel Galobart i un servidor amb en Josep Oliveres (a l'esquerra), president, i en Claudi Ferron, secretari, del Centre Excursionista Garriguenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot