Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

24/07/2015

Aiguafreda s'interessa per "El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

Presentació d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a Aiguafreda
El divendres 3 de juliol es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Aiguafreda (el Vallès Oriental) el llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera". En aquesta presentació, l'autor va estar acompanyat per l'alcalde de la població, el senyor Joan Vila i Matabacas, el regidor de cultura, el senyor Miquel Parella i Codina i el tècnic de cultura, el senyor Jaume Oliver i Bruy, que també ho és del veí ajuntament de Sant Martí de Centelles (Osona), ajuntament col·laborador del llibre, i a través del qual es va gestionar la presentació.

L'acte, que tot i l'onada de calor que està patint aquest estiu el nostre país, va tenir una bona afluència de públic. La presentació va començar amb un breu parlament introductori per part de l'alcalde, que posteriorment va cedir el torn al regidor de cultura, que és geògraf i cartògraf de professió, que va exposar la relació existent entre Aiguafreda i els Cingles de Bertí, molt important tot i que aquesta població es troba a la banda del massís del Montseny. També va destacar l'estructuració del llibre, tenint en compte l'estructuració del territori, en un criteri molt encertat segons el seu punt de vista. A continuació, l'autor va presentar el llibre, en una exposició que va seguir la fórmula que es va fer servir a la presentació de l'Espai Tranquil de can Barbany, a Granollers, repassant el llibre i el procés d'elaboració del mateix, però amb un criteri ben diferent del que hi ha en el llibre. En acabar la presentació, l'autor va signar alguns exemplars del seu llibre i tot plegat va finalitzar amb un tast de coca i cava.

Cada presentació té els seus trets que la fan especial i aquesta, com no, també va tenir els seus, ja que van assistir una persona molt relacionada amb el molí de Llobateres i la parella del geòleg i espeleòleg Ferran Cardona, que al 2012 va treballar en la demostració d'un dels trets més curiosos dels Cingles de Bertí, la creença popular que l'aigua de l'Avencó d'Aiguafreda s'escola fins l'Avencó de Bigues.

A la imatge, i d'esquerra a dreta, amb el tècnic de cultura, el regidor de cultura i l'alcalde d'Aiguafreda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot