Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

30/03/2015

Presentació a Riells del Fai d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera"

Presentació a Riells del Fai d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" (el Vallès Oriental, Catalunya)
El divendres dia 27 de març va tenir lloc al Centre Cívic de Riells del Fai la presentació pública del llibre "El Bertí. Flaixos d'una cinglera".

L'acte, que va comptar amb uns 150 assistents, entre els quals hi havia els representants de l'ajuntament de Bigues i Riells, organitzadors de l'esdeveniment, encapçalats pel seu alcalde, el senyor Joan Vila, i la regidora de cultura, la senyora Alejandra Crespo; també va comptar amb la presència de l'alcalde de Sant Quize Safaja, el senyor Ramon Banús, de representants d'Òmnium Cultural, amb la presidenta de la secció del Vallès Oriental, la senyora Remei Picart, acompanyada per la representant de la secció local del Vallès Nord - Cingles de Bertí, Aurora Vela; el Forn d'Obra Duran i de la Impremta Galobart.

L'alcalde de Bigues i Riells, el senyor Joan Vila, com a amfitrió, va obrir l'acte tot demanant un minut de silenci en record de les víctimes de la tragèdia aèria als Alps del passat dimarts 24 de març. Després d'un breu discurs introductori, va prendre la paraula el senyor Lluís Galobart, geògraf i excel·lent coneixedor dels Cingles de Bertí, que va convertir el seu parlament en una classe mestra fent viatjar del present cap al passat als assistents tot seguint les diferents imatges del llibre. Després va parlar l'autor del llibre, qui escriu també aquestes línies, que va intentar explicar el procés d'elaboració del llibre i els motius que van portar a estructurar-lo de la manera en què s'ha fet i no d'una altra. Tot seguit, va sonar "Sota els cingles de Bertí", poema de Carles Sindreu musicat al seu dia, que amb la veu de la Meritxell Chiva i la interpretació al piano d'en Tino Barba va sonar extraordinàriament bé, i només amb una sola setmana de temps de preparació, mentre que alhora es reproduïen algunes imatges del llibre i de la presentació institucional. L'acte va acabar amb un petit refrigeri i amb signatura de llibres per part de l'autor.

Des d'aquí vull aprofitar per agrair a l'ajuntament que en el muntatge de la sala principal del Centre Cívic de Riells del Fai es mantingués l'espai de jocs per als nens, ja que van ser uns quants assistents que van venir amb els seus fills i així aquests van poder passar l'estona com més els agrada.

A un nivell més personal, agrair públicament tots aquells que em vau venir a veure i a conèixer el llibre, tant als per mi anònims com als coneguts i dins d'aquests, sobretot, als que us vau presentar per sorpresa i que sé que us suposava un esforç venir. De ben segur que el meu pare, a qui va majoritàriament dedicat el llibre, estarà ben orgullós de la dimensió que, finalment, ha acabat prenent tot plegat.

Més imatges de la presentació al públic a Riells del Fai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot