Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

08/10/2012

La capella de la Santa Creu

Capella de la Santa Creu, Bigues (el Vallès Oriental, Catalunya)
Dins el terme municipal de Bigues i Riells, però molt a prop del terme de l'Ametlla del Vallès, hi ha les ruïnes de la capella de la Santa Creu o de Santa Maria de la Creu, que també és coneguda com Santa Maria de la Santa Creu, Santa Maria del Bosc o la Santa Creu del Bosc. Aquesta proximitat termenal amb l'Ametlla, i el fàcil accés que té des d'aquesta població, fa que sovint aparegui citada també entre les restes històriques de l'Ametlla.

Les primeres referències documentals cal cercar-les al segle XIII. No va passar mai de ser una modesta capella, probablement per aquest motiu ja consta com enrunada al segle XVI, tot i que potser, en el segle XIV, va ser habitada per una comunitat de donades.

Avui en dia només se'n conserven restes d'un mur d'uns 5 metres de llargada i 1'5 d'alçada. Per l'entorn s'observen forces materials constructius.

Es troba catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot