100 anys després, la Dona d'Aigua

La interpretació de l'òpera, emmarcada a Riells del Fai, va tenir lloc el diumenge 23 d'octubre als Jardins de Can Ribas de Bigues i Riells, amb els Cingles de Bertí de fons.

Les corals de la Vall del Tenes, amb un total de 120 cantaires, es tornaren a unir per interpretar l'òpera "La dona d'aigua". Aquest ha estat el seu tercer projecte conjunt després del "Concert del Mil·leni" l'any 2000 i "Cançó d'amor i de guerra" l'any 2006, a més de la tradicional Trobada de Corals de la Vall del Tenes que se celebra cada any des del 1983.

Les corals de la Vall del Tenes són la Coral Sant Vicenç de Riells del Fai, la Coral l'Amarant de Bigues, la Coral Santa Eulàlia de Ronçana, la Coral l'Aliança de Lliçà d'Amunt i la Coral de Pares de l'Escola de Música de la Vall del Tenes. En aquesta ocasió, també s'hi ha unit la Coral Lo Lliri de l'Ametlla del Vallès. Aquestes corals, juntament amb l'Orquestra de Cambra Canticela de Barcelona, ampliada amb la participació d'alumnes, exalumnes i professors de l'Escola de Música de la Vall del Tenes, i els solistes Alba Ballús i Jordi Casanova, interpretaren aquest concert, sota la direcció de Jordi Guri.

0

Nou camí d'accés al Parc Usart

Un nou pas de vianants des del nou tanatori fins al Parc Usart ha retornat la popularitat a aquesta zona de Sant Feliu de Codines. El recorregut, de prop d'un quilòmetre, arriba fins al parc vorejant la carretera i ofereix unes vistes privilegiades del Vallès.

Des dels orígens, als anys 20 del segle XX, per part de Nicolau Usart, de qui pren el nom, el parc va ser una atracció per incentivar el turisme barceloní. Inicialment s'hi va celebrar la Festa de la Llar, on es recuperaven fills del poble que vivien a Barcelona, en una època en què Sant Feliu era un important centre d'estiueig. Més endavant, molts santfeliuencs recorden els aplecs de sardanes, que des de mitjans de la dècada dels 90 del segle XX es deixaren de fer, entre altres coses per la quantitat de cotxes que volien arribar al parc.

De moment, però, no calen gaires activitats per assegurar el dinamisme de la zona. N'hi ha prou d'anar a passejar-hi un diumenge a la tarda per veure l'intens trànsit de gent, majoritàriament gent gran i les famílies amb nens.

0

Les temperatures als Cingles

Boira a Puiggraciós
Boira a Puiggraciós
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Els Cingles de Bertí presenten un clima mediterrani que es defineix de muntanya mitjana. Quan més cap al nord els Cingles estem, més contrastos ens trobarem entre fred i calor, que és un dels trets més típics de la Catalunya Central.

A l'estiu, de dies, el fons de la vall és globalment més xafogós que els vessants muntanyosos; de nits, en canvi, els sots i la vall es refresquen més ràpidament. Es recomana prendre precaucions si es fa una caminada en aquesta època de l'any, ja que és habitual que les temperatures s'enfilin força, a banda d'altres aspectes, com poden ser la deshidratació o les insolacions.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com