Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

07/04/2010

El Traver

El Traver, Bertí (Sant Quirze Safaja, el Moianès, Catalunya)
Mas no habitat edificat en un singular paratge d'antic poblament ibèric entre els segles XVII i XVIII. Respon a la tipologia de masia típica d'altiplà descrita pels historiadors, és a dir, construccions complexes amb espai suficient per a compartir, a la vegada, l'agricultura amb la ramaderia, amb annexos afegits segons la necessitat dels estadants i, com a fet diferencial, la presència de barri i torre de defensa. Amb carener perpendicular a la façana, es classificaria com una masia de tipus 2 segons els criteris de Danés.

El Traver va ser un dels set masos més importants de l'antiga parròquia rural de Sant Pere de Bertí, juntament amb el Clascar, el Soler, l'Onyó, l'Ullar, la Serra, la Cuspinera i el Sot del Grau.

Es troba en un punt molt proper al penya-segat natural dels cingles, el que li dóna una certa defensa. Des d'aquest punt hi ha bones vistes del Vallès en general, destacant la serra de Sant Llorenç del Munt i el cingle de Gallifa, que tanquen el panorama a ponent, i en un punt més proper i en un menor alçada de la que ens trobem, el Turó de les Onze Hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot