Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

09/03/2010

La nevada del 8 de març

L'avinguda Onze de Setembre de Bigues

Les condicions meteorològiques del dilluns 8 de març, ja previstes d'uns dies enrere pels homes del temps, han generat una nevada que, tot i la previsió, ha generat el caos en bona part del territori català i, com no podria ser menys, en els Cingles de Bertí i les seves rodalies. La neu ha arribat a tots els punts del Vallès Oriental i Osona, les comarques que, bàsicament, es reparteixen els Cingles.

A nivell de les comunicacions, la nevada, que ha deixat gruixos d'uns 20 centímetres a Bigues, d'uns 30 a 40 centímetres al Serrat de l'Ametlla i a Puiggraciós i d'un mig metre a les poblacions situades a l'altiplà dels Cingles, com Sant Quirze Safaja, ha arribat a provocar el tall a partir de les 5 de la tarda de la C-17 en el tram de la Vall del Congost, afectant de ple els nuclis urbans de Figaró i Tagamanent. La línia R-3 de rodalies (l'Hospitalet - Vic - Puigcerdà) no ha deixat de funcionar, tot i que els serveis s'han efectuat amb irregularitat. La carretera BP-1432 ha estat tallada entre els quilòmetres 22 i 32, en els termes municipals de Bigues i Riells i de l'Ametlla del Vallès. També la N-141C, la carretera que enllaça Manresa amb Tona creuant Moià i Collsuspina ha patit talls.

Segons ha informat el departament d'Educació de la Generalitat, diverses escoles de la comarca no han obert les portes aquest matí per culpa de la nevada. A Sant Quirze de Safaja i Castellterçol, on hi ha més d'un pam de neu acumulada, s'han suspès les classes al CEIP Màrius Torres i la llar d'infants els Quirzets, i a l'escola de primària Ramona Calvet i la llar d'infants Espurna, respectivament. De fet, s'ha suspès la línia de transport escolar que va de Sant Quirze a Castellterçol, i també la que va de Gallifa (Vallès Occidental) a Sant Feliu de Codines, on les escoles han funcionat a mitges: el SES Manuel Carrasco i Formiguera no ha obert, mentre que el CEIP Jaume Balmes ha fet serveis mínims.

El dimarts pel matí encara hi havia problemes a la carretera C-17 entre Figaró i Aiguafreda a causa de les plaques de gel a la calçada. El Consell Comarcal del Vallès Oriental va decidir suspendre totes les rutes del transport escolar pel dimarts a la comarca, situació que afecta a un centenar de línies i a uns 2300 alumnes.

El bon dia que està fent està fonent la neu amb rapidesa i retornant la normalitat a les nostres contrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot