Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

15/04/2009

La casa prioral de Sant Miquel del Fai

Casa prioral, Priorat de Sant Miquel del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
Un dels elements arquitectònics més destacats de Sant Miquel del Fai n'és casal prioral, que és un dels més bells edificis gòtics que es conserven íntegres arreu del país. Cal situar-ne la construcció en els inicis del segle XV, segurament quan n'era prior Lluís de Castellbell i de Cordelles.

L'edifici consta de dos pisos nobles i una golfa amb la típica filera de finestretes, totes elles enmarcades amb pedra. A la part de llevant i migdia presenta finestres coronelles d'arc lobulat amb punta d'ametlla, partits per una o dues gràcils columnetes i amb capitells de tipus gòtic comú. El mur de migdia fa cantell amb l'abisme que s'estén per sota l'edifici.

Els cossos d'edificis afegits fa molts anys a aquesta edificació en la part de ponent i nord han estat restaurats i dignificats, afegint-los una moderna i elegant escala de comunicació interior de ferro icristall. També cal ressaltar entre aquestes edificacions una part d'obra romànica o anterior a l'obra del priorat, que toca el gran estany del riu Rossinyol, situada davant de l'església romànica. S'endevinen el mur, construït amb bona manera, revelador de la seva antiguitat, algunes petites finestres romàniques amb arcs de pedra tosca molt interessant des del punt de vista arqueològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot