Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

22/12/2008

La climatologia dels Cingles

Arc de Sant Martí doble
Els Cingles de Bertí presenten un clima mediterrani que es defineix de muntanya mitjana, amb una pluviositat mitjana que s'acosta als 1000mm anuals. Les pluges es concentren en pocs dies, sobretot en la primavera i la tardor, amb algun xàfec o tempesta que trenca la tendència més aviat seca dels estius. Quan més cap al nord els Cingles estem, més contrastos ens trobarem entre fred i calor, un dels trets més típics de la Catalunya Central.

Els vents de llevant solen ser la causa de les majors i més sobtades situacions d'inestabilitat atmosfèrica. Aquesta inestabilitat també pot venir a causa de les tempestes, que ocasionalment provoquen les crescudes dels rius, rieres i torrenteres, a vegades de maneres massa violentes, mentre que les nevades són escasses, ja que difícilment coincideixen el fred i la situació borrascosa. No és d'extranyar que, si es produeixen, siguin, fins i tot, al març, que és quan comencen les primeres pluges primaverals.

També s'ha pogut veure, molt ocasionalment, algun petit tornado al peus dels Cingles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot